Din varukorg...
För frakt samt mer information gå till kassan.
 Kundomdöme på Prisjakt:
 8,56 / 10
Läs våra omdömen
Logga in på alina.se
x
Alina hemservice
Nu har Windows XP gjort sitt
Nu har Windows XP gjort sitt

Nu har Windows XP gjort sitt

I början på 2000-talet, för närmare 12 år sedan, lanserades det banbrytande operativsystemet Windows XP av Microsoft.

Det är med en liten tår i ögat som vi vinkar farväl till denna enastående produkt som dessutom överlevt hela tre stycken uppföljare (Windows Vista, Windows 7 och Windows 8). Men allt gott har sitt slut och den åttonde april avbröt Microsoft all support för Windows XP och Of- fice 2003.

Vad innebär detta för mig som användare?

Att Windows XP slutar supportas av Microsoft innebär att din dator riskerar att bli väldigt sårbar. Inga säkerhetshål kommer täppas igen och även medföljande program så som Outlook Express drabbas utav detta. Det innebär också att programvaror kan sluta fungera, exempelvis BankID eller liknande, då mjukvarutillverkare inte kommer utveckla programvara för ett operativsystem som är inaktuellt.

Vad gör man nu?

Det finns två sätt att gå vidare från Windows XP.
Det första alternativet är att helt enkelt köpa ett nytt operativystem så som Windows 7 eller Windows 8. Vi kan hjälpa dig med installationen av detta.

Andra alternativet, som i synnerhet är att rekommendera om du sitter med en äldre dator, är att köpa en ny. Hos oss hittar du massvis av datorer i alla möjliga former surfplattor, All-in-one, laptops eller vanliga stationära. Välkommen in så hjälper vi dig hitta rätt dator för dina behov.

Vad händer med alla mina gamla filer, dokument, e-post och program?

Hos Alina får du hjälp med allt. Vi hjälper dig med överföring av gamla filer, e-post och inställningar. Vi hjälper dig även med installation av både hård- och mjukvara. Våra tjänster hittar du till nedan.

Klar för start

Klar för start

Komplett installation av operativsystem och mjukvara vid nyköpt dator.

Läs mer
Backup

Backup

Komplett överföring av filer från din gamla dator till din nya.

Läs mer
Ominstallation

Klar för start

Vi installerar din dator med nytt operativsystem samt alla drivrutiner.

Läs mer
Alina Service
KlarnaVisaMastercard
facebookMicrosoftVisma
Copyright © Alina 1997-2018 Mer sötburk
Alina bygger egna datorer i bland annat Gamer God™-serien och säljer datorkomponenter, datortillbehör, datorer & elektronik till privatpersoner och företag i Sverige via nätet och butiker belägna i Enköping, Gävle, Norrköping, Stockholm, Uppsala, Örnsköldsvik och Östersund. Alla våra butiker har egna verkstäder där vi utför service & reparationer av stationärt, bärbart, iphones, mobiltelefoner och surfplattor. Huvudkontoret ligger i Uppsala där vi grundades redan 1997.
Vi försöker alltid kontrollera att produktspecifikationer, bilder, lager och annan information är korrekt. Trots detta kan det förekomma fel.
Hjälp oss bli bättre, Vi är alltid intresserade av dina synpunkter!